| Kókuszos-sárgabarackos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 6-8 evőkanál kókuszreszelék, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 20 dkg sárgabarack befőtt, 10 dkg mandulaforgács, vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez Elkészítés: A margarint előre kikészítjük, hogy megpuhuljon, majd a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk. A sárgabarack befőtt levét lecsurgatjuk, a barackot apró kockákra vágjuk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáöntjük a tejet, és a kockára vágott befőttet, majd az egészet a margarinos masszához keverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és belesimítjuk a masszát. Tetejére szórjuk a mandulaforgácsot, meghintjük porcukorral, és 180º C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, megvárjuk, amíg kihűl, és csak utána vesszük ki a tortaformából. Tortaszeleteket vágunk belőle. Még finomabb az íze, ha egy napot állni hagyjuk. Tanácsok: Aszalt szilvából vagy friss gyümölcsből is készíthetjük, a mandulaforgács helyett tehetünk a tetejére durvára vágott diót vagy mogyorót. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |