| Nutellás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojásfehérje 6 ek cukor 1 ek olaj 4 ek liszt 2 ek zsemlemorzsa 15 dkg vágott dió 1 üveg nutella 1 csomag háztartási keksz Krém: 8 dl tej 25 dkg cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 5 dkg kakaópor 25 dkg vaj 2-3 dl tejszín Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával. A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre. A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |