| Kedvenc triflem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl 1 cs babapiskóta korong 1 dl marcipános tejszínes likőr (de bármilyen más likőr is megteszi) 1 cs vaníliás cukor 20 dkg porcukor 2 ek málnadzsem gyümölcsök ízlés, és idény szerint Elkészítés: Az első, azaz a legalsó réteg a babapiskóta. Szépen a tál oldalát kirakjuk körben, az alját pedig kibéleljük a piskótával, amit leöntünk alkohollal. A málnadzsemet egy pici vízzel hígítjuk, hogy könnyen lehessen dolgozni vele, és a tál szélénél a piskóták tetejét körbelocsoljuk vele, az a jó, ha jól lecsorog a tál oldalán, szépen mutat kívülről. A második réteg a gyümölcs. Szeleteljük fel a gyümölcsöket, rendezzük el a szeleteket szintén a tál oldalán, a többit pedig rakjuk a középen lévő piskóta tetejére. Jöhet a harmadik réteg a tejfölös krém. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van hely a tálban. A legfelső réteg a díszítés, amit tálalás előtt kivitelezünk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |