Tutireceptek.hu fejléc

Kölesganca recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
köles,
só,
teljesőrlésű liszt,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Régebben böjti étel volt. a megmosott kölest fedő alatt, vízben, sóval puhára párolták. Annyi teljesőrlésű liszttel keverték el, amennyit felvett. Folyamatos keverés mellett addig főzték, míg el nem vált az edény falától. Forró, olajos kanállal tepsibe szaggatták és sütőben rószaszínüre sütötték.

Tanácsok:
A köles főzéséhez legalább 3x-os mennyiségű vízre van szükség. Sok jó dolog elmondható erről a gabonáról, de szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lugosító hatással bír.
Köretként, vagy önálló ételként, salátával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: főzős


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött alma » Kagylókrémleves » Spenótos rétes » Rakott krumpli vega módra
» Tejszínes rakott krumpli » Rakott karalábé rizzsel » Almás cukkinipüré » Alfredo tészta
» Édes kölestál » Mexikoi gyors vacsora » Töltött gombafejek II. » Káposztás nokedli
» Bundázott sült hagyma » Töltöttgomba » Almás-sajtos burgonya » Kukoricapuffancs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.