| Galyasági paprikás újburgonya bográcsban. receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg (új)burgonya, 15 dkg parasztkolbász (házi füstölt kolbász), 2 fej nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db erős paprika 2 szem paradicsom, 3 evőkanálnyi mangalicazsír, 1 evőkanál pirospaprika 1 kiskanál őrölt kömény 1 dl tejföl. Elkészítés: Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, majd 2-3 vékonyabb szeletet levágunk, a többit félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és cikkekre vágjuk. A bográcsban felforrósítjuk a zsírt, beletesszük a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk. Most hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük.Ha kissé átmelegedett hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a 2-3 szeletke erős paprikát és a paradicsomot, majd megsózzuk. Ha van fedőnk, akkor lefedjük és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk. Friss barna kenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |