Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gombás.velős gulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. sertés apróhús, 20 dkg. csiperke gomba, 3 evőkanál sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg. sertés velő, 15 dkg. sárgarépa, 15 dkg. petrezselyem, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,15 dkg. zöldborsó, 1 dl. tejfö, 2 dl. tejszín, 3-4 szál tárkony, 1 csokor kaporlevél, 2-3 db. babérlevél, 1 evőkanál mustár 2 evőkanál tárkonyeset,só, 2 db. erőleves kocka.

Elkészítés:
A sertéshúsból hagyományos módon pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó), valamint a tisztított és lehártyázott sertésvelőt is. Ízesítjük babérlevéllel, tárkonnyal, apróra vágott kaporral, mustárral. Az egészet felengedjük 1 és fél liter erőlevessel. Dúsítjuk tejföllel, tejszínnel és ízesítjük tárkonyecettel. Gazdag étel, ami bográcsban is elkészíthető.


A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegedi csirkegulyás » Gyergyói gulyásleves » Cságógulyás 1946-ból » Galyasági apróhusos leves.
» Babgulyás cipóban tálalva » Galyasági rakottas » Galyasági vegyes pörkölt » Marhagulyás paleosítva
» Hamis gulyás leves » Galyasági káposztás hús » Szászok gulyása » Gulyásleves (pörköltből)
» Galyasági pecsenye » Galyasági gombapaprikás » Galyasági aprópecsenye » Zöldséges gombagulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.