| Szászok gulyása receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg. marhalábszár, 50 dkg. vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg. teavaj, 2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 2 dl. tejfel, 4 db. tojás, 20 dkg. füstölt kolbász, 1 db. citrom, 1 kávéskanál majoránna, só, őrölt fekete bors ízlés szerint. Elkészítés: A marhahúst felkockázzuk, a vöröshagymát tisztítás után egészen apróra vágjuk. A citrom héját megmossuk, majd egy evőkanálnyit reszelünk a héjából.Egy nagyobb edényben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a húst és abban fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát és azzal együtt dinszteljük. átkeverjük. Ha a hús már puhult hozzáadjuk a majoránnát, a reszelt citromhéjat és a tűzről levéve a fűszerpaprikát is.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy pohárnyi vizet aláöntve újra alaposan átkeverjük, majd lassú tűzön az ételt készre főzzük. Közben kevés olajon a felkarikázott kolbászt megsütjük, majd kiszedjük és a visszamaradó zsiradékon a tojásokat tükörtojásként megsütjük. Ha a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a sült kolbászt, a tejfölt és az egészet összeforraljuk. Tálaláskor személyenként egy tojást és ecetes savanyúságot kínálunk hozzá friss, fehér kenyérrel. Tanácsok: A vaj helyet jó minőségű étolajat, sertészsírt vagy olívaolajat is használhatunk.Jól kiegészíti az ételt a brassói apró savanyúság is. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |