| Fűszeres májjal töltött csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé só, bors 1/2 kg csirkemáj zöldhagyma fokhagyma olívaolaj spárga petrezselyemzöld Elkészítés: A csirkemellfiléket hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. Sózzuk és borsot szórunk rá. A tisztított csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, keverőtálba tesszük, majd finoman megsózzuk. Megszórjuk durvára tört rózsaborssal, vékony karikákra szeletelt zöldhagymával, aprított fokhagymával, összekeverjük és a csirkemellekbe töltjük. A töltőnyílást hústűvel összetűzzük, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és fóliával letakarva 2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. Pácolás után forró serpenyőben, a saját olajával, fedővel letakarva közepes tűzön pirosra sütjük úgy, hogy a csirkemellben lévő máj is átsüljön. A körethez a zöldséghámozóval megtisztított spárgákat enyhén sós, citromos vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük a kész spárgákat és beletesszük egy tálba. Sóval, aprított petrezselyemmel fűszerezzük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Forró serpenyőben megsütjük. Tálaláskor a sült spárgacsíkokat tányérra fektetjük, majd rátesszük a felszeletelt töltött csirkemellet. Petrezselyemmel díszítjük. Tanácsok: Tálaláskor a sült spárgacsíkokat tányérra fektetjük, majd rátesszük a felszeletelt töltött csirkemellet. Petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |