| Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett receptKöretek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg burgonya 3 evőkanálnyi liszt 2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt 2 tojás 2 evőkanálnyi prézli 10 dkg füstölt sajt (scamorza affumicata) só bors olaj a sütéshez Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben főzzük meg, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet, a reszelt parmezánt és a két tojás sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, s hagyjuk kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepébe egy kis kocka füstöltsajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások enyhén felvert fehérjéjébe, végül prézlibe forgatjuk, s bő olajban aranysárgára sütjük. Még forrón tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |