| Fügés Cézár-saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg vegyes leveles saláta (fejes, eisberg, frisée) 2 kisebb csirkemellfilé 500 ml csirkehúsleves só, frissen őrölt bors 2 szelet fehér kenyér 2 ek vaj 4 füge 3 ek fehérborecet 5 ek olívaolaj Elkészítés: A csirkemelleket főzd meg a levesben, vedd ki és hagyd kihűlni. Mosd meg és csepegtesd le a salátát. Kockázd fel a kenyeret és forró vajon pirítsd aranysárgára. A fügét mosd meg és vágd félbe. Az ecetet keverd el az olajjal, illetve egy kevés sóval és borssal. Vágd falatnyi darabokra a csirkehúst, a salátát keverd össze a vinaigrette-tel, rendezd tányérra, szórd rá a húst, rendezd a tetejére a fügét, és kenyérkockákkal megszórva tálald. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |