| Barnamártás /Alapmártás/ receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 dkg zsír 5 dkg porcukor 2 cs leveszöldség 1 kicsi zeller 1 -2 gerezd fokhagyma 10 dkg gomba 1 db füsölt szalonna-bőr 1 babérlevél só bors 1 paradicsom ivólé 1 húsleveskocka 2 vöröshagyma 5 dkg liszt 2 dl fehérbor csipetnyi tárkony csipetnyi kakukkfű Elkészítés: A zsíron a cukrot sötétbarnára piritjuk, hozzáadjuk igen apróra vágott zöldségeket,szalonnabőrt, gombát, füszereket, felengedjük 1 liter vízzel húsleves kockát, és kb. 1 órát lassú lángon fözzük,megturmixoljuk, majd ujra felfőzzük,bele tesszük a bort és jól fefőzzük. Tanácsok: Hűtőszekrényben táoljuk sokáig eláll. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |