| Fügés kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A töltelékhez szegfűszeg és fahéj ízlés szerint néhány evőkanál tejszín 8 dkg kristálycukor reszelt citromhéj 25 dkg apróra vágott aszalt füge 5 dkg méz egy kevés tej 50 dkg szentjánoskenyérmag-liszt 10 dkg Rama A tésztához reszelt citromhéj 1 evőkanál tejföl 0,5 dl tejszín 3 dl tej 4 dkg instant élesztő (a kovászhoz: 2 evőkanál langyos tej, kis cukor és liszt) 2 evőkanál rum 10 dkg kristálycukor 3 db tojássárgája 60 dkg finomliszt 12 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés Töltelék: a tejbe belefőzzük a szentjánoskenyérmag-lisztet, kissé kihűtjük, hozzákeverjük a mézet, fahéjat, szegfűszeget, reszelt citromhéjat, cukrot, fügét,Ramát és néhány kanál tejszínt. Simára keverjük. Tészta: a lisztet tálba öntjük, és meleg helyre tesszük. Az elmorzsolt élesztőt összekeverjük egy kevés langyos tejjel, cukorral és liszttel, majd hagyjuk megkelni. Egy nagyobb tálban összekeverjük a szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat, cukrot, langyos tejet, tejfölt, tejszínt és a fűszereket. Belekeverjük a megkelt kovászt és a lisztet, majd addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál falától. Betakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni. Amikor a duplájára kelt, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a szentjánoskenyér tölteléket, és fölcsavarjuk. A kész tekercset egy kikent és morzsával beszórt kuglófsütőbe fektetjük köralakban, és meleg helyen továbbkelesztjük. A megkelt kuglófot megkenjük fölvert tojással vagy tejföllel, és előmelegített sütőben 1 óra 15 percig sütjük 180 °C fokon. A megsült kuglófot kifordítjuk a formából, hogy ne nedvesedjen át. Csak másnap vágjuk föl és megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |