| Zabpehelykeksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg zabpehely 50 dkg leljes kiőrlésű rozsliszt 15 dkg méz 10 dkg mogyoró 2 db tojás 3 evőkanál olaj 2 dkg élesztő Elkészítés: A zabpelyhet 3 órán át áztatjuk. A mogyorót pár percre forró sütőbe tesszük, majd ledörzsöljük a barna hártyát, és finomra megdaráljuk.A tojásokat habosra keverjük a mézzel, a darált mogyoróval, majd azélesztővel. Hozzáadjuk a beáztatott zabpelyhet és a rozslisztet.Csomómentes tésztává gyúrjuk, fél centi vastagra kinyújtjuk, és pogácsa formára kiszaggatjuk.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a pogácsákat.Közepesen forró sütőben ropogósra sütjük. A receptet beküldte: fhybi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |