| Gyümölcsös nyárs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg eper, 2 db kiwi, 1 ananászkonzerv, 1 db banán, 1 db alma, 3 evőkanál méz, 1 kávékanál őrölt fahéj, fél citrom leve, 1 csomag pillecukor. Elkészítés: Kezdjük az előkészületekkel. Mindenekelőtt beáztatjuk a nyársakat, hogy a sütéskor ne égjenek meg. Aztán elkészítjük a nyársak helyét, ahol sülni fognak. Ehhez alufóliával kibélelünk egy nagy alakú, mély tepsit, aztán a fóliából olyan hosszú hurkát gyűrögetünk, amilyen széles a tepsink. A lényeg, hogy a hurkát ne gyűrjük nagyon szorosra, éppen csak annyival legyen nagyobb, hogy ha majd ráfektetjük a nyársunk végét, a gyümölcsök ne érjenek hozzá a tepsi aljához. Gyúrunk még egy hurkát és ezeket elhelyezzük a tepsi két végében olyan távol egymástól, hogy a nyársak végeit kényelmesen rájuk tudjuk majd fektetni. Ezek után a gyümölcsökkel foglalkozunk. Az eper szemeket alaposan megmossuk, a kiwit, az almát és az ananászt nagyobb darabokra kockázzuk, a banánt pedig vastagabb szeletekre vágjuk. Jöhet a kreatív munka. Fogjuk a beáztaott nyársakat és óvatosan - hogy a kezünk ne szúrkáljuk meg -, egymás után felszúrogatjuk a gyümölcs darabokat és a cukrokat tetszés szerinti sorrendben. Amikor elfogytak a nyársak, elkészítjük a gyümölcsök mázát. Ehhez egy keverőtálban összekeverjük a mézet a fahéjjal és a citrom levével, majd egy kenőecset segítségével alaposan megkenegetjük a gyülöcs-nyársak minden oldalát. 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készül el ez a különleges csemege. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |