| Francia hagymaleves tejszínnel receptLevesek Hozzávalók: 1.2 kg vöröshagyma 1.5 liter víz 3 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap vagy Zöldségleves alap 150 ml 20 %-os tejszín 3 szál kakukkfű levelei 2 db babérlevél 8 szelet bagett 80 g reszelt sajt 2 evőkanál Rama margarin só,bors Elkészítés: Pucoljuk meg a hagymákat és szeleteljük fel őket.Két kanál margarinon fonnyasszuk meg a hagymákat, hogy jó édesek és puhák legyenek. Először nagyobb lángon, majd ha felforrósodott a hagyma, akkor alacsonyabbra vehetjük a lángot. Pirítani egyáltalán nem kell, csak szép lassan fonnyasztani. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfű leveleit. Ha szépen megpuhult a hagyma, akkor öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapokat. Forraljuk föl és főzzük 2-3 percet még a levest. A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még. A leves főzése közben pirítsuk meg a bagett szeleteket, majd szórjuk meg őket bőven reszelt sajttal. A sütőbe visszatéve olvasszuk rá a sajtot a bagett szeletekre. Tálaljuk vele a levest. Tanácsok: Én a hagymát ahogy megfőtt szűrőn átpaszíroztam. Bagett helyett,kiflivel helyetesítettem,apróbb karikákra vágtam,és úgyanúgy készítettem. 4-5 adagnak megfelelő lesz. Előszőr készítettem,nagyon ízlett a családtagjaimnak,különösen a páromnak.:) Már aki szereti a hagymát.;) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Beatrixy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |