| Vattasütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 6 egész tojás, 21 dkg porcukor, 4 puncs pudingpor, 1 csomag sütőpor. Krém: 4 egész tojás, 30 dkg vaj vagy margarin, 41 dkg cukor, 1 rum aroma, 3 dkg kakaó, Elkészítés: Piskóta: 6 egész tojást, 21 dkg porcukorral felverjük, mint a piskótát, majd könnyedén belekeverünk 4 (3 is elég) puncs pudingport. Zsírozott tepsiben sütjük. Utána kettévágjuk és a következő krémmel töltjük. Krém: 4 tojássárgáját 24 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, 1 rum aromával kikeverünk és a tésztát megtöltjük vele. A tojások fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverjük és a tészta tetejére kenjük. 6 dkg cukorral, kis vízzel, 3 dkg kakaót felfőzünk, 6 dkg vajat keverünk hozzá. A hab tetejére öntjük, vizes késsel szeleteljük. Tanácsok: Nagy tepsibe kell tenni, mert nagyon feljön. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |