Tutireceptek.hu fejléc

Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1kg krumpli
-Ízlés szerint só
-Liszt
-olaj

Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón.
Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, higy nyújtható legyen.
Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.
Nagyobb pogácsa-szaggatóval, vagy bögrével kiszaggatom a pgácsákat.
Forró olajban kisütöm.

Tanácsok:
Ízlés szerint ehetjük így üresen teával.
VAGY lekvárral, édes - vagy - sós túrókrémmel, tejföllel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás krumplipogácsa » Fluta a Value-ből » Krumplipogácsa » Főtt fluta
» ABLE-MAMA - avagy tolófánk » Lapcsánka(avagy tócsni) » Lángos, mint a piacon » Gombás sonkás metélt
» Veronai gombóc » Az én lángosom » Kelbimbós-mandulás tészta » Spenótos rakott spagetti
» Pórés rétes » Tepsiben sült finomság » Túrós smarni » Májas metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.