| Forró csokoládé by Nigella receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 adaghoz: 3 dl tej fél tábla jó minőségű étcsokoládé (min 70%-os) 1 ek méz 1 ek barna nádcukor 1 rúd fahéj fél dl rum Elkészítés: Felteszem a tejet melegedni, beleteszek a mézet,a cukrot és a fahéjat. A csokit apró kockákra tördelem és amikor a tej kezd melegedni,beleteszem.Folyamatos kevergetés mellett olvasztom bele a tejbe.amikor a csoki elolvadt, hozzáöntöm a rumot, kicsit forralom és már kész is.Hosszú,hideg téli estékre kitűnő. Tanácsok: a hozzávalókat az adagok számával arányosan növeljük.A rum mennyiség ízlés szerint :))))) A csokit ne sajnáld belőle, tényleg kell bele a fél tábla adagonként,akkor lesz igazi csokis ital! Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: gallinaccia73 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |