| Tejfölös csokoládékuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor, 25 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg kakaó, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,6 dl olaj 2 dl tejföl, 1,5 dl víz, 2 tojás Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy kiolajozunk. Valamennyi hozzávalót mély tálba töltjük, és elektromos habverővel simára, könnyűre verjük. A tésztát a formába kanalazzuk, és a forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Tanácsok: Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabot vagy fagylaltot, esetleg friss gyümölcsöt is kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |