Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertéstarja
2 vastag szál póré
1 fej fokhagyma,
1 evőkanál sertészsír
1 evőkanál oregano, só, bors

Elkészítés:
A pórékat nagyobb darabokra vágjuk, a zsír felén megpirítjuk egy serpenyőben, majd jénai tálba helyezzük. A fokhagymagerezdek felét hosszában kettévágjuk. Egy hegyes késsel 1cm mély lyukakat szúrunk a húsba, belenyomkodjuk a fokhagymaszeleteket. A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oreganóval. A maradék zsíron minden oldalát szép pirosra sütjük, majd a póréágyra fektetjük. Kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 1, 5 órán át sütjük. A megsült húst kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük mielőtt felszeleteljük. A szaftot leszűrjük, külön csészében, a húst a póréhagymával és ecetes savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye tarjából » Brassói sertéstarja » Mustáros sertéstarja » Bajor sertéstarja
» Alpesi tarja » Mézes-mustáros tarja » Grillezett tarja » Házi majonéz fokhagymával
» Rakott tarjás burgonya » Fojtott hús tarjából » Sonkás-tarjás batyu » Savanyukáposztás tarja
» Spanyolos tarja » Sült sertéstarja » Csőben sült sertéstarja » Mézes tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.