| Fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csont nélküli sertéstarja 2 vastag szál póré 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál sertészsír 1 evőkanál oregano, só, bors Elkészítés: A pórékat nagyobb darabokra vágjuk, a zsír felén megpirítjuk egy serpenyőben, majd jénai tálba helyezzük. A fokhagymagerezdek felét hosszában kettévágjuk. Egy hegyes késsel 1cm mély lyukakat szúrunk a húsba, belenyomkodjuk a fokhagymaszeleteket. A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oreganóval. A maradék zsíron minden oldalát szép pirosra sütjük, majd a póréágyra fektetjük. Kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 1, 5 órán át sütjük. A megsült húst kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük mielőtt felszeleteljük. A szaftot leszűrjük, külön csészében, a húst a póréhagymával és ecetes savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |