| Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka receptHúsételek Hozzávalók: pulykamell filé liszt a forgatáshoz bors pirospaprika fokhagyma sajt zsiradék a sütéshez Elkészítés: A fokhagymát nyomóval összetörjük, kis vízzel elkeverjük. A húst felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, enyhén besózzuk(esetleg fokhagymasóval). A hússzeleteket lazán átforgatjuk a lisztben és a forró zsiradékban kisütjük. Ahogy kivesszük tálra tesszük, és rögtön borsot őrlünk rá, pirospaprikával meghintjük, picit teszünk a fokhagymából a tetejére eloszlatva, majd finoman szórjuk sajttal. Tanácsok: -Gyorsan kell csinálni, hogy még forró legyen és ráolvadjon a sajt! -A lisztes forgatás miatt pillanatok alatt megsül a hús, és vajpuha lesz. -Másik variáció, hogy zsiradékkal kikent előmelegített tepsibe helyezzük a lisztbeforgatott hússzeleteket. Sütőben átsütjük az egyik oldalát, majd megfordítgatjuk és megszórjuk borssal, paprikával, rátesszük a fokhagymát és a sajtot, és kis időre még visszatesszük a sütőbe. A receptet beküldte: vikta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |