Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Darált hús 1/2 kg lehetőleg Pulyka vagy csirke,
3-4 e.k. zabpehely
2db tojás
ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma reszelve

Elkészítés:
A zabpelyhet egy kis tálba tesszük és vizet öntünk rá pár percig hagyjuk ázni hogy megszívja magát vízzel, majd leöntjük róla és a darált hússal összekeverjük,bele ütjük a tojásokat a hagymákat bele reszeljük és sóval borssal fűszerezzük majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

Tanácsok:
Az így készített keveréket felhasználhatjuk, töltött paprika-káposzta, fasírt,és rakott zöldségek készítéséhez


A receptet beküldte: Magdi nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombócos zöldségleves » Sajttal töltött húsgombóc » Húsgombóc, mint levesbetét » Bugaci húsgombóc leves
» Tavaszi húsgomboc » Zabpelyhes húsgombócleves » Különleges húsgombócleves » Egri húsgombócleves
» Alföldi húsgombóc » Májgombóc-húsgombóc » Alföldi húsgombóc recept » Zöldségleves húsgombóccal
» Magyaros gombás húsgombóc » Rizses húsgombóc » Görög húsgombócok » Húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.