| Nagyidai cigánypörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg marhahús vegyesen (lábszár, comb, nyak) 1 db sertéscsülök 2 kg vöröshagyma 3 szál babérlevél 3 gerezd zúzott fokhagyma 3 csapott evőkanál pirospaprika (ha lehet kétféle) 4 db zöldpaprika 2 db csípős csöves paprika 3 db lehéjazott paradicsom 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 1 csapott mokkáskanál majoránna 2 dl száraz fehérbor só 15 dkg sertészsír Elkészítés: A hagymát, a zöld- és csöves paprikát karikára vágva, egy csapott evőkanál sóval aranysárgára dinszteljük. Hozzáadjuk a 2,5 x 2,5 cm darabokra vágott marhahúst és addig pároljuk, míg levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, a fűszereket, - felöntjük a borral és zsírjára sütjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, közepes hőfokon 40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a szintén kockára vágott sertéscsülköt. Az elfőtt szaftot időnként pótoljuk. Ha a húsok megfőttek és mielőtt levesszük a tűzről, megkóstoljuk, után sózzuk. Burgonyakörettel, többféle savanyúsággal tálaljuk. Tanácsok: Ezt a receptet köszönöm Lakatos Icának, aki számos roma lakodalom vezető háziasszonya. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |