| Fokhagymás puliszka (mamaliga) receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg. kukoricadara, 1,5 liter víz, 1 evőkanál só, 5-6 gerezd fokhagyma, 5 dkg. vaj, 2 dl. tejföl. Elkészítés: A lobogóan forró, enyhén sós vízbe pergetjük a kukoricadarát és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, egy nagyobb edénybe kitöltjük, a tetejét elsimítjuk és megöntözzük a hideg tejföllel. Közben a vajat megolvasztjuk, benne a zúzott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd ezt is a tetejére rakjuk.Készíthető sült házi füstölt húsos szalonna kockákkal is, vagy csak apróra vágott kaporral megszórtan . Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |