Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás kapros uborkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 db nagyobb kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 doboz kis tejföl
1 doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor
1 kanál olíva olaj

bors

Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk és kockákra vágjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk.
Közben felkarikázzuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, és a joghurtot és a közben apróra vágott kaporot,ízlés szerint borsozzuk(de el is hagyható) majd az egészet hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és lazán összedolgozzuk.
Mivel az uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve marad a salátában


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csirkemell » Tejfölös-kapros saláta » Kapros kenyérlángos » Fokhagymás brokkolisaláta
» Fokhagymás vadlibamell » Tejfölös uborkasaláta » Kapros erdei gomba » Fokhagymás főtt tészta
» Fokhagymás ceruzabab » Uborka leves kaprosan » Kapros párolt zöldborsó » Kapros juhtúrós csirkemell
» Sajtos uborkasaláta » Kapros zúzaleves » Kapros tökkrémleves » Perzsa uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.