| Fokhagymás kapros uborkasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db nagyobb kígyóuborka 1 fej lilahagyma 1 doboz kis tejföl 1 doboz natúr joghurt 3 gerezd fokhagyma kis csokor kapor 1 kanál olíva olaj só bors Elkészítés: Az uborkákat megmossuk és kockákra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. Közben felkarikázzuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, és a joghurtot és a közben apróra vágott kaporot,ízlés szerint borsozzuk(de el is hagyható) majd az egészet hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és lazán összedolgozzuk. Mivel az uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve marad a salátában A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |