Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás füstölt csülökfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 főtt füstölt csülök,
1 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 evőkanál finomliszt,
˝1 dl tej (vagy csülök főzőlé),
ízlés szerint törött fekete bors,
késhegynyi csípős paprika,
1 evőkanál mustár.

Elkészítés:
A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel (csülök lével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csípős paprikát, majd a mustárral is összekeverjük. A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában megforgatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajba egyenként beletesszük. 4-5 perc alatt pirosra sütjük, majd kivéve leitatjuk róla a felesleges olajat és csípős csalamádéval vagy ecetes paprikával meg tört burgonyával kínáljuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető étel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstöltsajt - krémleves » Füstölt halas rösti » Füstölt húsos karalábé » Fokhagymás ceruzabab
» Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymás sült csuka » Füstölt sonkás kanapé » Fokhagymás padlizsán
» Füstölt halsaláta » Fokhagymás hátszín » Erdélyi füstölt kolbász » fokhagymás sült karaj
» Fokhagymás tarja Update1 » Elzászi füstölt csülök » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás camembert-leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.