| Füstölt halas rösti receptHalas ételek Hozzávalók: 1 vöröshagyma 80 dkg nem szétfővő burgonya 1 tojás 1 ek liszt 3-4 ek olívaolaj 15 dkg tejföl 7-8 dkg füstölt pisztrángfilé 7-8 dkg szeletelt füstölt lazac 2-3 ek vörösáfonya-befőtt (nem muszály) 1 apró citrom 3 ág kapor só, bors Elkészítés: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük. Majd a tojással, a liszttel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben az olajat felhevítjük, és a masszából 12 röstit (burgonyalepényt) sütünk. Konyhai törlőpapírra szedve melegen tartjuk. A röstikre 1-1 tk tejfölt merünk. A füstölt halat kisebb darabokra, a citromot cikkekre vágjuk. A röstik felére pisztrángot és áfonyát a többire lazacot, citromot és kaprot teszünk. Tetszés szerint díszítve kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |