| Fokhagymás csirkecombtekercs receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók négy személyre: négy nagyobb felső csirkecom, nyolc gerezd fokhagyma, négy szál zöldhagyma, grillcsirke-fűszersó, A körethez: 1 kg burgonya, egy tojás, 3 dl tejszín, só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, vaj és zsemlemorzsa a sütőtálhoz Elkészítés: 1. A csirkéről húzd le bőrét, a húst mosd meg, és konyhai papírtörlővel szárítsd le, a majd a combokat csontozd ki. A csont helyére tedd be a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát és a hosszú darabokra vágott zöldhagymát. 2. A húsokat tekerd fel, és szórd meg a fűszersóval. Tekerd mindegyiket szorosan alufóliába, és fektesd tepsire. 160 C-fokra előmelegített sütőben 40 süsd 40 percig. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és a húst tálalásig hagyd a fóliában pihenni, majd csomagold ki, és a tekercseket vágd ketté. 3. A körethez a megtisztított burgonyát uborkagyalun gyaluld le. Keverd bele a tejszínt, a tojást, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsd kivajazott, morzsával beszórt hőálló tálba, nyomkodd le, és a sütőben, a csirkecomb mellett 50 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt percig, és a hússal tálald. Kínálhatsz hozzá párolt zöldségeket is. Elkészítési idő: 70 perc Egy adag: 655 kcal Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 655 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |