Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

0,5 kg csirkemell filé
2 ek-nyi kókuszolaj
3 ek-nyi fokhagymás chiliszósz

Köret:

60 dkg-nyi vegyes zöldség (lehet mirelit is)
Kevés Himalája só
1 ek. kókuszolaj
csipetnyi cukor

10 dkg bulgur
kétszeres mennyiségű forró víz
1 ek. kókuszolaj
csipetnyi Himalája só

Elkészítés:
Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat. Beledobjuk a tetszőleges nagyságúra vagdalt csirkemell filé darabokat és addig pirítjuk, amíg enyhe, pirosas színt kap. Levesszük a tűzről, gyorsan elkeverjük a fokhagymás chiliszósszal és melegen tartjuk.
A bulgurt a forró kókuszolajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedjük és kb. 10-15 percre langyos sütőbe tesszük. Nem szükséges kevergetni, piszkálni.
A zöldségeket is forró olajra öntjük, sózzuk, pici cukrot teszünk rá, hogy a színét megtartsa és fedő alatt éppen csak annyi ideig pirítjuk - időnként megkeverve/rázva - amíg már nem kemény, de még nem is igazán puha. A saját gőzében éppen jóra puhul, mire tálalásra kerül...


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt tőkehal spenótágyon » Sütőtökpüré csirkemellel » Csirkemell á la Stik » Főtt csirkemell fűszeresen
» Rakott csirkemell3 » Csirkemell lipcsei módra » Mustáros csirkemell » Libamell párolt szilvával
» Cordon bleu csirkemell » Extra sajtos csirkemell » Kókuszos csirkemellcsíkok » Csirkemell rizibizivel
» Rókagombás csirkemell » Párolt felsőcomb filé » Zelleres párolt pulykamell » Sörben párolt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.