| Fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral receptZöldséges ételek Hozzávalók: (4 személyre) 0,5 kg csirkemell filé 2 ek-nyi kókuszolaj 3 ek-nyi fokhagymás chiliszósz Köret: 60 dkg-nyi vegyes zöldség (lehet mirelit is) Kevés Himalája só 1 ek. kókuszolaj csipetnyi cukor 10 dkg bulgur kétszeres mennyiségű forró víz 1 ek. kókuszolaj csipetnyi Himalája só Elkészítés: Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat. Beledobjuk a tetszőleges nagyságúra vagdalt csirkemell filé darabokat és addig pirítjuk, amíg enyhe, pirosas színt kap. Levesszük a tűzről, gyorsan elkeverjük a fokhagymás chiliszósszal és melegen tartjuk. A bulgurt a forró kókuszolajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedjük és kb. 10-15 percre langyos sütőbe tesszük. Nem szükséges kevergetni, piszkálni. A zöldségeket is forró olajra öntjük, sózzuk, pici cukrot teszünk rá, hogy a színét megtartsa és fedő alatt éppen csak annyi ideig pirítjuk - időnként megkeverve/rázva - amíg már nem kemény, de még nem is igazán puha. A saját gőzében éppen jóra puhul, mire tálalásra kerül... A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |