Tutireceptek.hu fejléc

Foccacia recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
500 gr liszt (en keverem a simat, a telj. kiorlesuvel,1:4)
7 g (1 ek) szarazeleszto
3 ek olivaolaj
3 dl meleg viz (eloszor kevesebbet, majd szukseg szerint kanallal adagolva)
1 kk so ( ugy remlik ez keves volt, de jobb a sotlanabb, mint a nagyon sos)
1 tk mez
fokhagyma, sajat orlesu rozmarin, bors

Elkészítés:
A vizet megmelegitettem, egy reszehez hozzaadtam a mezet, olajat es ezt osszekevertem a megszitalt liszttel, majd beletettem a kenyersutobe es beallitottam dagasztasra, nagyon jo munkat vegzett. Masfel ora mulva lisztezett deszkan egy kicsit megpuffoltem, majd 8 reszre osztottam es enyhen meglapogatva, sutopapirral kibelelt tepsire helyeztem, letakartam olajozott sutopapirral, es erre teritettem konyharuhat. Igy hagytam allni fel orat.
250 fokon,10- 15 percig sutottem.

Tanácsok:
nehany perc utan lejjeb vesszuk a homersekletet kb 200 fokra,

kepek mar az albumomban...

http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179867.jpg
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179871i.jpg


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lángos » Gépi foszlóskalács » Juhtúrós Lepény Albi módra » Lapkakenyér
» Pékperec » Croissant házilag » Zsíroskenyér másképpen » Olajbogyós kiflik
» Navahokenyér » Gombás-sajtos bukta » Arizonai kukoricakenyér » Gesztenyés kifli
» Húsvéti foszlós kalács » Egyszerű házi kenyér » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Sajtos huziga kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.