| Foccacia receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 500 gr liszt (en keverem a simat, a telj. kiorlesuvel,1:4) 7 g (1 ek) szarazeleszto 3 ek olivaolaj 3 dl meleg viz (eloszor kevesebbet, majd szukseg szerint kanallal adagolva) 1 kk so ( ugy remlik ez keves volt, de jobb a sotlanabb, mint a nagyon sos) 1 tk mez fokhagyma, sajat orlesu rozmarin, bors Elkészítés: A vizet megmelegitettem, egy reszehez hozzaadtam a mezet, olajat es ezt osszekevertem a megszitalt liszttel, majd beletettem a kenyersutobe es beallitottam dagasztasra, nagyon jo munkat vegzett. Masfel ora mulva lisztezett deszkan egy kicsit megpuffoltem, majd 8 reszre osztottam es enyhen meglapogatva, sutopapirral kibelelt tepsire helyeztem, letakartam olajozott sutopapirral, es erre teritettem konyharuhat. Igy hagytam allni fel orat. 250 fokon,10- 15 percig sutottem. Tanácsok: nehany perc utan lejjeb vesszuk a homersekletet kb 200 fokra, kepek mar az albumomban... http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179867.jpg http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179871i.jpg A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |