| Arizonai kukoricakenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: -2 tojás -500 ml rizs vagy zabtej -2 teáskanál sütőpor -225 g sárga kukoricadara -120 g durva (lencse) liszt -75 g napraforgóolaj Elkészítés: Melegítsük a sütőt 190°C-ra és vajazzunk ki egy 20-20 cm-es,5 cm mély tepsit.Közepes méretű keverőedényben verjük habosra a tojásokat.Keverjük a tojásokhoz a rizs-vagy zabtejet és a sütőport.Habverővel keverjük hozzá a kukoricadarát és a lisztet,amíg sima massza nem keletkezik,kis levegőbuborékokkal benne (a legjobb,ha kézi habverőt használunk).Öntsük a masszát a tepsibe és a sütő közepén 25-30 percig süssük,majd végezzünk szúrópróbát.Ha kész,öntsük ki a tepsiből és tálaljuk melegen,vagy hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Ez egy élesztő nélküli kenyérfajta.A kukorica kitűnő rostforrás,és jóízű kenyérpótló.Vasban,magnéziumban gazdag.Nem tartalmaz tartósítószereket,ezért hűtőszekrényben,lezárt dobozban tárolandó. A receptet beküldte: Angel of darkness Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |