| Finom pizzás táska receptPizzák Hozzávalók: Hozzávalók 4 táskához: 275 g hűtött leveles tészta 2 evőkanál sűrített paradicsom 2 szem paradicsom 1 kis gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál oregánó só, bors 2-3 dkg sajt, reszelve 5 dkg főtt-füstölt sonka felcsíkozva 1 tojás Elkészítés: Készítsük el előző nap a szószt: a felkockázott paradicsomokat keverjük el a sűrített paradicsommal, az aprított fokhagymával, az olajjal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal. Takarékon forralva főzzük 20 perc alatt sűrűre a szószt. Reggel frissen süssük ki a táskákat: melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tekerjük ki a leveles tésztát, a sütőpapíron vágjuk 8 téglalapra (2 sorban 4-4 darab legyen). Az egyik sor tésztáit kenjük meg paradicsomszósszal (hagyjunk körben 1-1, 5 cm-es peremet), helyezzünk rá sonkacsíkokat, szórjunk rá reszelt sajtot. A másik sor téglalapra késsel vágjunk csíkokat, itt is hagyjunk körben 1-1, 5 cm-es peremet. A sütőpapír segítségével hajtsuk a vágott lapokat a töltelékesre, nyomkodjuk össze a széleket. Kenjük meg a táskákat a felvert tojással, és süssük aranybarnára 15-20 perc alatt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |