| Almás táska 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tésztához 25 dkg Rama 50 dkg liszt 3 dl tej 3 dkg élesztő 6 dkg cukor só 1 citrom reszelt héja A töltelékhez 5 dkg porcukor 1 tojás a kenéshez 10 dkg cukor 3 dl tej 4,5 dkg vanília ízű pudingpor 5 közepes alma 1 teáskanál őrölt fahéj Elkészítés: Elkészítés 20 dkg Ramát 10 dkg liszttel jól eldolgozok, és a hűtőbe teszem felhasználásig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel, és 1 dkg cukorral kovászt készítek. A megmaradt lisztből a maradék Ramával, a cukorral, a tejjel, a sóval, a citromhéjjal és a megkelt kovásszal közép kemény tésztát gyúrok. Cipóba formálva duplájára kelesztem. Téglalappá nyújtva helyezem rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatom, mint Ramás tésztát. Felhasználás előtt kb. 25x70 cm-es téglalappá nyújtom, és 10 szabályos négyzetre osztom. A vaníliakrémhez a tejet a cukorral és a pudingporral sűrűre főzöm. Ha megfőtt, félreteszem hűlni. Közben az almákat félbevágom, meghámozom, és magházukat eltávolítom. A kihűlt krémet elosztom a tésztadarabokon, ráhelyezem az almákat, és mindegyiket megszórom fahéjjal. A tésztanégyzetek széleit megkenem felvert tojással, majd a sarkokat ráhajtogatom az almákra. Sütés előtt még rövid ideig kelesztem. 35-40 perc alatt megsül. Ha kissé kihűlt, megszórom porcukorral. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |