| Finom szilvás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg magvaváló szilva, 3 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 1 csésze langyos tej, 25 dkg margarin, 3 egész tojás plusz 1 tojás sárgája, csipetnyi só; a tészta tetejére: kevés fahéjas porcukor. Elkészítés: A porcukrot és a szétmorzsolt élesztõt a langyos tejjel elkeverve felfuttatjuk. A lisztet mély tálba öntjük, mélyítünk bele egy üreget, amibe beletesszük a tojásokat és a kis darabokra vágott margarint. Ráöntjük a felfuttatott élesztõt, és sima tésztává összedolgozzuk. Cipóba formáljuk, majd tálba tesszük, belisztezzük a tetejét, és letakarva duplájára kelesztjük. (Kb. 2 órán keresztül pihentetjük.) Ezután kézzel akkorára húzogatjuk, hogy beleférjen egy közepes tepsibe. A tetejére szórjuk a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott és apróra vágott szilvadarabokat, fahéjas porcukorral meghintjük, és egy órán keresztül kis lángon sütjük. Ha kihûlt, kis kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |