Tutireceptek.hu fejléc

Finom rizses szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
vaj
Az öntethez:
3 dkg porcukor
2 dl vörösbor
3 púpozott evőkanál szilvalekvár
A tésztához:
zsemlemorzsa
2 db citrom reszelt héja
1 csomag vanillincukor
2 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
egy csipet só
8 dl tej
2 dl víz
30 dkg rizs
5 dkg vaj

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, a sót és az átmosott rizst puhára főzzük benne. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a másik citrom reszelt héját és a kihűlt rizst. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a rizses krémhez keverjük. A vajjal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát egyenletesen a beleterítjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, aranybarnára sütjük. Az öntethez a szilvalekvárt a porcukorral elkeverjük, felmelegítjük és a vörösbort fokozatosan hozzáadva felforraljuk. Leszűrjük és tálaláskor a rizses szeletekre locsoljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kavart meggyes szelet » Tejfölös szelet » Finom sült kacsacomb » Kakaós szelet II.
» Finom sütemény » Hamis krémtúrós szelet » Marika szelet 2 » Fehér mázas sportszelet
» Rizses zöldséges egytál » Finomság csillagtökből » Tepsis rizses hús » Üdítős szelet
» Pikáns hússzelet » Baonty szelet » Rilon szelet » Tejmentes tejszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.