| Fenyőmagos pulykarolád diómártással receptHúsételek Hozzávalók: A pulykaroládhoz 80 dkg pulykamell (filé) 10 dkg fenyőmag 1 db tojásfehérje 1 dl főzőtejszín 1 kk só 1 kk fehérbors 1 dl napraforgó olaj A diómártáshoz 5 dkg vaj 15 dkg dió 2 dl főzőtejszín 0.5 kk fehérbors A burgonya tornyocskákhoz 1 kg burgonya 5 dkg vaj 3 db tojássárgája 1 tk só Elkészítés: A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk (kb. 14 dkg-os szeleteket). Klopfoljuk (tipp: folpackfólia alatt), mindkét oldalát sózzuk, fehérborssal hintjük. A maradék 20-26 dkg "nyesedék" húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehérborssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét fölkenjük a pulykamell szeletekre. Két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük (mint a piskótatekercset). Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett része legyen alul. Kb. 125-130 fokos sütőben 35 percig sütjük. Tálalás előtt még forrón kb. 0, 5 cm vastag szeletekre vágjuk. Diómártás elkészítése: A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel felvágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehérborssal, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk. Burgonya tornyocska elkészítése: A főtt burgonyát áttörjük, mint a burgonyapürét. Olvasztott vajat adunk hozzá, ízesítjük sóval és a tojássárgákkal, jól összekeverjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és vajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőlemezre kicsi tornyokat formázunk. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei enyhén megbarnulnak. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |