Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőmagos pulykarolád diómártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A pulykaroládhoz
80 dkg pulykamell (filé)
10 dkg fenyőmag
1 db tojásfehérje
1 dl főzőtejszín
1 kk só
1 kk fehérbors
1 dl napraforgó olaj
A diómártáshoz
5 dkg vaj
15 dkg dió
2 dl főzőtejszín
0.5 kk fehérbors
A burgonya tornyocskákhoz
1 kg burgonya
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 tk só

Elkészítés:
A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk (kb. 14 dkg-os szeleteket). Klopfoljuk (tipp: folpackfólia alatt), mindkét oldalát sózzuk, fehérborssal hintjük.
A maradék 20-26 dkg "nyesedék" húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehérborssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük.
Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét fölkenjük a pulykamell szeletekre.
Két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük (mint a piskótatekercset).
Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett része legyen alul.
Kb. 125-130 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Tálalás előtt még forrón kb. 0, 5 cm vastag szeletekre vágjuk.

Diómártás elkészítése:
A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel felvágjuk.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehérborssal, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk.

Burgonya tornyocska elkészítése:
A főtt burgonyát áttörjük, mint a burgonyapürét. Olvasztott vajat adunk hozzá, ízesítjük sóval és a tojássárgákkal, jól összekeverjük.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és vajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőlemezre kicsi tornyokat formázunk.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei enyhén megbarnulnak.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges Pulykarolád » Fenyőmagos süti » Fenyőmagos bélszín nyárson » Fenyőmagos sült pisztráng
» Fenyőmagos lazacfilé » Pulykarolád spárgával » Egzotikus pulykarolád » Sonkás rakott rétes
» Magyaros rakott káposzta » Fűszeres pácolt oldalas » Sonkás-gombás karaj » Illatos omlós csirkemell
» Fokhagymás csülökfalatkák » Almás-citromos fasírt » Angolos kolbászkák » Sonkás vagdalthús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.