| Brokkoli felfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg brokkoli 2 evőkanál ételízesítő 2 evőkanál ráma sütőmargarin 5 dkg liszt 4 dl tej 1 csipet őrölt szerecsendió 5 dkg reszelt parmezán sajt 4 tojás a formák kikenéséhez vaj, zsemlemorzsa Elkészítés: Előkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük. A margarint serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, halványra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a maradék Delikáttal ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzákeverjük a brokkolipépet, a reszelt sajtot, és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Négy kis pudingformát kikenünk vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával, és háromnegyed részig megtöltjük a brokkolis masszával. A formákat tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk bele, hogy a formák feléig érjen. A sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Tányérra borítva tálaljuk a sajtmártással. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |