| Pandamaci szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kakaós tésztához: 6 tojás sárgája 3 dl tejföl 15 dkg cukor 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 2 ek cukrozatlan kakaópor Kókuszos tésztához: 15 dkg cukor 6 tojásfehérje 20 dkg kókuszreszelék Krémhez: 6 tojás sárgája 6 ek porcukor 3 evőkanál finomliszt 5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg vaj Tetejére: 10 dkg étcsoki kevés tej /kb 1 dl/ 1 ek vaj Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint. Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |