| Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. receptHozzávalók: 1 kg megmosott lecsepegtetett, szarait eltavolitott feketeteribizli, 70-80 dkg /izles szerint/ befözö cukor, 1 citrom leve, 1 deciliter viz, Elkészítés: A gondosan megtisztitott gyümölcsöt a vizzel, citromlevel es a cukorral lassutüzön, gyakori keveressel addig fözzük amig a teteje börösödni kezd. /Nagyon praktikus teflon fazekban fözni./ Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük, a szemeket felaprozzuk. Melegen, mikroban sterilizalt üvegekbe töltjük. Az elözöleg kifözött csavaros üvegtetöket rahelyezem, röviden fejre allitom öket, majd hütötaskaban /meleg dunszt/ helyezve hagyom kihülni. Tanácsok: Szeretem ha a lekvarban gyümölcs darabkak maradnak es a magok is benne vannak. Nekem igy a termeszetes es jobban is izlik, mintha leszürve hej es magok nelküli leböl keszülne. Ez persze izles dolga. A tisztitas idöbe tellik, de megeri, mert nagyon finom. A receptet beküldte: kolmi2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |