Tutireceptek.hu fejléc

Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg megmosott lecsepegtetett, szarait eltavolitott feketeteribizli,
70-80 dkg /izles szerint/ befözö cukor,
1 citrom leve,
1 deciliter viz,

Elkészítés:
A gondosan megtisztitott gyümölcsöt a vizzel, citromlevel es a cukorral lassutüzön, gyakori keveressel addig fözzük amig a teteje börösödni kezd. /Nagyon praktikus teflon fazekban fözni./ Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük, a szemeket felaprozzuk. Melegen, mikroban sterilizalt üvegekbe töltjük. Az elözöleg kifözött csavaros üvegtetöket rahelyezem, röviden fejre allitom öket, majd hütötaskaban /meleg dunszt/ helyezve hagyom kihülni.

Tanácsok:
Szeretem ha a lekvarban gyümölcs darabkak maradnak es a magok is benne vannak. Nekem igy a termeszetes es jobban is izlik, mintha leszürve hej es magok nelküli leböl keszülne. Ez persze izles dolga. A tisztitas idöbe tellik, de megeri, mert nagyon finom.


A receptet beküldte: kolmi2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máktorta lekvárral » Sajtgolyó egyszerűen » Sült csülök egyszerűen » Sült karfiol egyszerűen
» Pontyhalászlé egyszerűen » Somlói galuska(egyszerűen) » Túrótorta egyszerűen » Áfonyalekváros tortacsoda
» Csipkebogyó lekvár » Humusz egyszerűen » Habos lekváros fánk » Körömpörkölt egyszerűen
» Túrós pogi egyszerűen » Zsömleknédli egyszerűen » Csipke íz egyszerüen » Sajtos muffin egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.