| Feketeerdei Meggytorta másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 szelethez: 175 g liszt, 1 tojás, 71 g cukor, 90 g vaj, 1/8 l meggylé, 2 teáskanál étkezési keményítő, 450 g kimagozott meggy, 5 g cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 2 db kakaós piskótalap, 1 l tejszín, 2 csomag vaníliáscukor, 80 g ribizlizselé, 30 g csokoládéforgács, 12 szem meggy. Elkészítés: A hozzávalókból (liszt, tojás, cukor, vaj) omlós tésztát gyúrunk, belenyomkodjuk a tortaformába, megszurkáljuk, megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kis meggylével. A többi gyümölcslevet felfőzzük, besűrítjük, és elkeverjük a meggyszemekkel. A cukrot 4 evőkanál vízzel felfőzzük, összekeverjük a cseresznyepálinkával, és a keverékkel átitatjuk a piskótalapot. A tejszínt a vaníliáscukor hozzáadása után kemény habbá verjük, és egy részét a csillagcsöves habzsákba töltjük. Az omlós tésztaalapra rákenjük a ribizlizselét, majd ráhelyezzük az egyik piskótalapot. Tejszínből karikákat formálunk, és a karikák közepére 1-1 meggyszemet teszünk. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, és finoman lenyomkodjuk. a tortát körös-körül tejszínhabbal vonjuk be, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és a torta tetejére tejszínhabból karikákat formázunk. Közepükbe meggyszemeket rakunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |