Tutireceptek.hu fejléc

Fehércsokis-mogyorós kosárkák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
30 dkg őrölt mogyoró,
20 dkg fehércsokoládé,
2 dl tejszín,
20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy).

Muffinforma.

A tepsi kikenéséhez:
kevés olaj.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem kell bele.

A tojásfehérjéket kézi habverővel enyhén habosra verjük, aztán a cukrot összekeverjük a darált mogyoróval, és a cukros mogyorót fakanállal hozzádolgozzuk a lágy tojásfehérjéhez. Ez a massza lesz a tésztánk: arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és nedves ujjal vagy kiskanállal jól belenyomkodjuk, mintha üres kosarakat készítenénk.

A tészta-kosarakat 10-12 perc alatt megsütjük, aztán várunk 5 percet, hogy kicsit kihűljenek. Ezután tompa hegyű késsel picit megmocorogtatjuk őket, és kiszedjük mindet a tepsiből.

Mialatt a tészta-kosarak elkészülnek, megcsináljuk a krémet. A fehércsokit apróra tördeljük, aztán éles késsel egészen mütyürnyi darabokra vágjuk. Ezután a tejszínt megmelegítjük egy kisebb fazékban, majd hozzáadjuk a csokit, simára keverjük benne, és a csokis tejszínt levesszük a tűzről.

Összeállítjuk az édességet: az üres, kihűlt tészta-kosarakba arányosan belekanalazzuk a fehércsokis krémet, azaz a csokis tejszínt, aztán a megtöltött kosarakat sütőpapíros tálcán 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ennyi idő alatt sűrűre dermed bennük a krém.
Tálaláskor annyi marad, hogy mindegyik kosárka tetejére rápakolunk egy kis piros gyümölcsöt.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi kosárkák tojással » Sajtos kosárkák » Töltött gombakosárkák » Tojásos kosárkák
» Diós kosárkák » Pikáns kosárkák » Diós/ kókuszos kosárkák » Párizsi kosárkák
» Pudingkosárkák » Szilvás kosárkák » Tészta kosárkák » Ananászos kosárkák
» Francia hagymakosárkák » Poharas tejfölös » Grízes málnahab » Meggyes sütemény 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.