| Párizsi kosárkák tojással receptHúsételek Tojásételek Hozzávalók: - egy rúd párizsi (étvágytól és a család létszámától függően) - tojás - zsír vagy olaj a sütéshez - fűszerek Elkészítés: A párizsit ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk, vigyázzunk rá, hogy a bőre (a csomagolás) épen maradjon. Minden párizsi szeletre egy tojást számítunk. Forró zsírban a párizsi szeleteket kisütjük, a fólia miatt a szeletkék kosár formájúra fognak felpöndörödni. A zsírt/olajat tűzálló edénybe, tepsibe öntjük (amelyben a felvágottféle kisült), egyenként elhelyezzük benne a kosárkákat. A tojások fehérjét habbá verjük, megsózzuk, borssal meghintjük, egyenlő adagokat halmozunk a párizsinkra, majd beletesszük a tojássárgáját, s a sütőben kisütjük. Tanácsok: Kissé macerásnak tűnhet, tehát nem ideális elkezdeni esős időben, fizetésemelés ügyében főnökkel tett sikertelen tárgyalás esetén, ha a csemeténk fogzik, a párunk romantikus párnacsatára készül, és ne álljon mögöttünk a mindent jobban tudó anyuka vagy anyós. Viszont az íze mindent megér, és látványnak se utolsó.:). Készíthesz mellé burgonyapürét köretként, hogy még inkább kihozza az ízvilágát. Bátran kísérletezhetsz füstölt párizsival is a pikantéria kedvéért! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |