| Pudingkosárkák receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 200 g búzaliszt 1 kávéskanál Sütőpor 100 g lágy vaj vagy margarin 1 csipet só 1 evőkanál porcukor 3 evőkanál hideg víz Krémhez: 500 ml tej 50 g porcukor 1 tasak Eredeti Puding vaníliaízű 2 tojás (közepes méretű) Díszítéshez: 250 ml hideg habtejszín 1 tasak Habfixáló Kevés kókuszreszelék Kevés pirított mandula szeletek Elkészítés: A kosár sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. A pudingot a tej és a cukor hozzáadásával a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A tojásokat a még forró pudinghoz keverjük. A pudingot levesszük a tűzről, és többször átkeverés mellett hagyjuk hűlni. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A tésztalapokat az előkészített sütőformákba helyezzük, széleit picit a forma széléhez nyomjuk. A kihűlt pudingot a formákban egyenlően elosztjuk. A sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A tepsit sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A megsült kosárkákat kb. 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, tetszés szerint a süteményt díszítjük vele. Végül kókuszreszelékkel és a zsiradék nélkül megpirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: tavaszi szél Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |