| Fatörzs 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: MÁZ: - 15 dkg vaj / margarin - 15 dkg porcukor - 5 dkg kakaópor TÉSZTÁHOZ: - 7 tojás - 7 kanál porcukor - 10 dkg darált dió - 1.5 evőkanál liszt - 1.5 kávéskanál kakaópor TÖLTELÉKHEZ: - 25 dkg darált dió - 15 dkg porcukor - 7 cl rum - 1 kávéskanál fahéj - 7 dkg mazsola - 1,5 csomag vaníliás cukor erős feketekávé Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, apránként belekeverjük a sárgáját, és a többi hozzávalót. Kikent, papírral bélelt tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon. Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a korábban rumba áztatott mazsoláról leszűrjük a rumot. A többi hozzávalót, a rumot, és annyi feketekávét, hogy keményebb, de jól kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset. A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és oldalát. A bevonatnak legalább fél centi vastagnak kell lennie. (kávészemekkel lehet díszíteni:) A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |