| Kakaós csiga(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojássárgája 2 evőkanál olaj egy csipet só 1 evőkanál cukor szükség szerint tej A töltelékhez: 5 dkg vaj 5 dkg sütőmargarin 3 evőkanál kakaópor 3-4 evőkanál porcukor A sütéshez: vaj 2 dl vaníliás cukorral édesített tej Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tálban, liszttel meghintve a duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a porcukros kakaóval, és beigli formájúra sodorjuk. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük. Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt bekapcsoljuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, és úgy sütjük készre. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |