Tutireceptek.hu fejléc

Farsangi fánk mazsolás vaníliamártásban recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
Tésztához:
25 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
olaj a sütéshez
Mazsolás vaníliamártáshoz:
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
2 dl tejföl
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
5 dkg mazsola

Elkészítés:
Langyos tejbe belerakunk 3 dkg porcukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és 10-15 percig pihenni hagyjuk,hogy felfusson.Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával,az olvasztott vajjal,a liszttel,és hólyagosra dagasztjuk.A tésztából cipót formálunk,tálba tesszük,egy tiszta ruhával letakarjuk,és meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagságra kinyújtjuk,majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.A fánkok közepét ujjunkkal benyomkodjuk,forró olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük.Szalvétára kiszedjük,és az olajat felitatjuk róla.
Menet közben a vajat felolvasztjuk,hozzáadjuk a cukrokat,a mazsolát,a tejfölt és a tojássárgáját,majd állandó kevergetés mellett felforraljuk,és leöntjük a fánkokat.

Kalóriatartalom: 550 kcal

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-pulykás tortilla » Kétszinű mazsolás kuglóf » Diós-mazsolás süti » Mazsolás korong
» Az én farsangi fánkom » Mazsolás krémtúró » Túrós-mazsolás süti » Mazsolás palacsinta
» Farsangi szalagos fánk » Mazsolás tallér » Márványos mazsolás kuglóf » Mazsolás kekszgolyó
» Mazsolás zsemle » Mazsolás paraj » Mazsolás túrópuding » Mazsolás kalács 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.