| Farsangi fánk mazsolás vaníliamártásban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 személyre: Tésztához: 25 dkg liszt 1 dl tej 2 dkg élesztő 5 dkg porcukor 2 dkg vaj 2 db tojássárgája olaj a sütéshez Mazsolás vaníliamártáshoz: 3 tasak vaníliás cukor 1 evőkanál cukor 2 dl tejföl 2 dkg vaj 2 db tojássárgája 5 dkg mazsola Elkészítés: Langyos tejbe belerakunk 3 dkg porcukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és 10-15 percig pihenni hagyjuk,hogy felfusson.Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával,az olvasztott vajjal,a liszttel,és hólyagosra dagasztjuk.A tésztából cipót formálunk,tálba tesszük,egy tiszta ruhával letakarjuk,és meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagságra kinyújtjuk,majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.A fánkok közepét ujjunkkal benyomkodjuk,forró olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük.Szalvétára kiszedjük,és az olajat felitatjuk róla. Menet közben a vajat felolvasztjuk,hozzáadjuk a cukrokat,a mazsolát,a tejfölt és a tojássárgáját,majd állandó kevergetés mellett felforraljuk,és leöntjük a fánkokat. Kalóriatartalom: 550 kcal A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |