| Kétszinű mazsolás kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tej 10dkg porcukor 3 dkg élesztõ 50 dkg liszt 10dkg vaj 5 tojássárgája 2 dkg vaníliás cukor 1 dkg só 1 citrom héja 5 dkg mazsola 3 dkg kakaópor Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1 evõkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztõt, majd hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem. Vajat a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet jól kidolgozom, és 20 percig kelesztem, majd átkeverem és újból 20 percig, kelesztem. A megkelt tésztát kétfelé osztom és az egyik, felébe belegyúrom a kakaót. Pár percet pihentetem és a két tésztát henger alakúra, formázom, és lazán összefonom, majd vajazott, lisztezett kuglófformába helyezem. Vigyázok, hogy a kuglófformát csak kétharmadig töltsem, nekem nagyméretû formám van, így pont jó a méret. A formába helyezett tésztát, még 30 percig kelesztem és 200 fokra melegített sütõben, sütöm, kb. 40 perc alatt kész. A kisült kuglófot vaníliás porcukorral megszórom, vagy bevonom csokival. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |