| Falafelgolyók receptKöretek Hozzávalók: 300 g szárított csicseriborsó 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tojás 2-3 ek friss petrezselyem chilipaprika (ízlés szerint) 1-2 tk római kömény 1-2 tk koriander 1/2 tk sütőpor só frissen őrölt bors 1 ek víz olaj a sütéshez Elkészítés: A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük. Tanácsok: Ha nem akarunk vacakolni a lé kinyomáával, akkor terítsünk egy konyharuhát egy nagyobb tésztaszűrőbe, és borítsuk bele.Majd hagyjuk kicsurogni kicsit a levét.Ne sokat, mert akkor széptesik a gombóc sütésközben. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |