| Light almamártás receptKöretek Hozzávalók: 60 dkg alma, 5 evőkanál édesítő por 1 dkg só, 10 dkg graham liszt, 0,5 dkg szegfűszeg, 1 db citrom, 3 dl 1,5 %-os tej, 0,5 dkg fahéj, 8 dkg vaj, 3 dl 12%-os tejföl, 1 db citrom. Elkészítés: Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk, és az édesítővel, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, fellforraljuk, simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük. Főtt húsokhoz is tálalhatjuk ,de önmagában pirított morzsával,esetleg krokettel is nagyon finom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |