| Zsúr-kuglóf 1941-ből receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg vaj 4 dkg cukor csipetnyi só 5 tojás sárgája 2 dl tej 1 1/2 dkg élesztő 25 dkg liszt mazsola kandírozott narancs -"- lime a forma kikenéséhez vaj,morzsa a kisült kuglóf megszórásához vaníliás porcukor Elkészítés: 8 dkg vajat, 4 dkg cukrot, csipetnyi sót, 5 tojás sárgájával habosra keverünk. 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 1/2 dkg élesztőt, majd hozzávegyítünk 25 dkg lisztet. Fakanállal jól kidolgozzuk, + egy marék mazsolát teszünk bele a végén /én még egy evőkanálnyi kandírozott narancsot + szintén ennyi kandírozott lime-t is adtam hozzá/. Vajjal kikent, morzsával meghintett kuglófformát félig megtöltünk vele és kelni hagyjuk. Ha a forma tele lett, kisütjük. A formában hagytam kihűlni, majd rácsra borítottam, ott vaníliás porcukorral megszórtam. Az én formám kb. 2 literes, ebbe éppen elég volt ez a mennyiség. Tanácsok: Fotó megtekinthető a "Sütéseim-főzéseim sk." naplóm 43. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |